Miljardaffär gick i stöpet

Enligt uppgifter från The Sunday Times har Deutche Telekoms och KPNs gemensamma köp av brittiska mobiltelefonföretaget O2 har avbrutits i sista minuten. De två parterna kunde inte komma överens om utformningen av affären, som uppges vara värd 14 miljarder pund.

Det har länge talats om att antingen tyska Deutche Telekom eller holländska KPN ska ta över O2, som är Storbritanniens tredje största mobiloperatör. KPN låg i förhandlingar med det brittiska företaget förra året, men det resulterade inte i någon affär.

Enligt källor som The Sunday Times har talat med så faller köpet den här gången på frågan om hur Deutche Telekom och KPN ska kunna samarbeta om affären. En plan sägs vara att Deutche Telekom blir majoritetsägare och KPN tar över O2s tyska avdelning. Deutche Telekom äger redan nätverket T-Mobile och vid ett köp av O2 skulle ge dem en dominerande postion på den brittiska marknaden. Ingen av parterna vill kommentera den eventuella affären.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.