Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Mindre röst – mer video

Video Så ser framtiden ut om man ska tro analysen från Frost & Sullivan. De menar att den europeiska marknaden för virtuella möten står inför stora förändringar de kommande fem åren.

Marknaden för konferenstjänster genomgår en stor omvandling i frågan om dess sammansättning menar analyshuset Frost & Sullivan.

De uppger att telefonkonferenser under 2013 stod för 66 procent av intäkterna på marknaden och webb- och videokonferensmöten stod för resterade procent. Men allt detta är i förändring.

År 2019 kommer möten med endast ljud stå för 51 procent och webbkonferenser kommer växa till att hålla 25 procent av marknaden, och då är det speciellt molntjänster som tar stora kliv framåt.

Utmaning för aktörerna

Anledningen till ökningen av användningen är förbättring av användargränssnitt och möjligheten att ansluta via mobila enheter. Dessutom får virtuella möten ett ökat erkännande då det är lätt att se konkret affärsnytta. Möjligheten till bättre samarbete driver också på marknaden.

Analyshuset pekar även på att marknadsaktörerna står inför rejäla utmaningar med pressade priser på grund av bra konsumenttjänster samt att leverantörerna tappar mark då allt fler tjänsteleverantörer kan erbjuda uc-lösningar med inkorporerad konferensfunktioner, skärmdelning, chatt och presence.

– Förmågan att leverera uc och integration med andra funktioner är nyckeln till att locka kunder på den europeiska marknaden för konferenstjänster, konstaterar Frost & Sullivans Senior research analyst Vaishno Devi Srinivasan och påpekar också att leverantörerna måste kunna presentera snabba return of investment för att nå nya kunder och behålla de befintliga.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter