Missad affär kostar Marconi 3 000 jobb

Telekomleverantören Marconi fanns inte med på listan när BT presenterade leverantörer till sitt nya ip-baserade tele- och datanät. Som en konsekvens minskar företaget sin personal med upp till 3 000 personer.

BT är Marconis största kund och företaget föll 40 procent på börsen när det visade sig att de inte är en av de åtta utvalda leverantörerna till det nya nätet 21 CN. Anledningen var att Marconi inte klarade de finansiella krav som ställdes. Det missade avtalet orsakar nu en rejäl personalminskning. Enligt ett meddelande från nyhetstjänsten Total Telecom som Ny teknik har tagit del av rör det sig om upp till 3 000 anställda, eller två tredjedelar av personalen. Omkring 2 000 av dem kan förlora jobbet som en direkt konsekvens av den förlorade affären. 1 000 personer till riskerar att mista sina jobb om Marconi misslyckas med att ta hem ytterligare tjänste- och underhållsuppdrag från BT.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.