Mitel förvärvar Unify: ”Milstolpe för Mitel och kommunikationsbranschen”

branschen De båda företagen har tillsammans över 75 miljoner kunder och blir därmed den näst största uc-leverantören globalt sett.

Mitel förvärvar Unify: ”Milstolpe för Mitel och kommunikationsbranschen”

I januari skrev Telekom idag om att Mitel hade planer på att förvärva uc- och CCaaS-leverantören Unify, som ägs av Atos. Unity har omkring 3000 anställda och erbjuder både molntjänster och onprem-lösningar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu är affären på väg att slutföras, vilket innebär att de båda företagen tillsammans blir den ledande uc-leverantören i 20 länder och den näst största leverantören globalt sett. Det framgår inte hur mycket Mitel har betalat för Unify.

– Unify har varit en pionjär i uc-branschen och våra företag delar en gemensam passion för innovation med fokus på att lösa verkliga kundkommunikationsbehov. Tillägget av deras framgångsrika globalt hanterade tjänster, vertikala kapaciteter och tekniska spetskompetens skulle ge Mitel skala, expertis och nya möjligheter som skulle stärka vår förmåga att leverera valmöjligheter och flexibilitet för kunder i dagens snabbt föränderliga värld av affärskommunikation, sade Mitels vd Tarun Loomba tidigare i år.

Tarun Loomba kommer att bli vd för de sammanslagna företagen medan Marcus Hänsel, som i dag är vd för Unify, blir försäljningschef och får som uppgift att leda Mitels försäljnings- och serviceavdelningar över hela världen. Tillsammans har de båda företagen omkring 5000 anställda.

– Det här är en milstolpe för Mitel och Unity och för hela kommunikations- och collaborationbranschen. Unity tillför expertkunskap på enterpriseområdet och en stark portfölj som är perfekta komplement till Mitels styrkor, säger Tarun Loomba i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.