Mitel köper Polycom

Bransch Ryktena om ett förestående samgående mellan Mitel och Polycom visade sig stämma. Idag annonseras affären.

Mitel köper Polycom

Det är en ny storspelare på uc-området som formas när Mitel och Polycom hamnar under ett gemensamt tak. Mitel köper samtliga aktier i Polycom för egna aktier och pengar i handen till ett totalt värde av cirka 1,96 miljarder dollar.

Enligt Mitels pressmeddelande väntas affären vara helt genomförd först nästa år och det sammanslagna bolaget kommer då att ha omkring 7 700 anställda globalt. Huvudkontoret hamnar i Ottava, Kanada där Mitel idag har sitt huvudkontor men varumärket Polycom ser ut att bli kvar vid sidan av Mitel.

– Polycom är ett av världens mest respekterade varumärken och är synonymt med hög kvalitet och videomöten som blivit norm för samarbete i vardagen. Tillsammans med branschledande röstkommunikation från Mitel blir det en kombination som kommer att ge all den innovationsförmåga och teknik som behövs för att leverera verkligt integrerade kommunikationslösningar till företag och tjänsteleverantörer oavsett om de är kundplacerade eller levereras från målet eller till mobilen, säger Mitels vd Richard McBee.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.