Mitel lägger bud på Shoretel

Bransch Hos Mitel håller ambitionen att växa genom uppköp i sig, efter Aastra väntar nu amerikanska uc- och kontaktcentertillverkaren Shoretel. Budet är lagt och väntar på ett svar.

Mitel lägger bud på Shoretel

Redan i början av oktober lade Mitel fram ett första bud på Shortel, vilket avvisades av styrelsen, rapporterar Business Insider. Men Mitel tycks fast beslutna att öka sitt avtryck på framför allt den amerikanska marknaden och har nu offentligt presenterat ett nytt bud på totalt 540 miljoner dollar. Om det godtas innebär det en 25-procentig bonus till ägarna jämfört med den aktiekurs som gällde strax innan budet presenterades.

Kontaktcentret lockar

Det som sannolikt lockar Mitel mest med ett övertagande av Shoretel är tillverkarens kontaktcenterplattform. Den anses väl anpassad för mellansegmentets behov och är inte beroende av att kunden också använder Shortels telefonväxel. Det har gjort att den till skillnad från Mitels egna lösningar gjort ett tydligt avtryck på marknaden även hos organisationer med telefoniplattformar från andra tillverkare.

Fortsatt konsolidering av portföljen

Shoretel är i Sverige en marginalspelare och ett uppköp av Mitel får på kort sikt knappast några större konsekvenser. Men det är inte osannolikt att synergieffekterna ett samgående skulle ge på sikt kan påverka den fortsätta utvecklingen av Mitels/Aastras svenska kontaktcenterplattform Solidus Ecare.

Shoretel har nu fram till den 20 november på sig att tacka ja till budet från Mitel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.