Mitel på väg att köpa upp Unify

branschen Atos har inlett förhandlingar om att sälja uc- och Ccaas-leverantören Unify till Mitel.

Mitel på väg att köpa upp Unify

Unify levererar kommunikations- och kontaktcentertjänster till 40 miljoner kunder i över 90 länder. I dag ägs verksamheten av Atos, men nu står det klart att man har inlett exklusiva förhandlingar om en försäljning till Mitel.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Atos beskriver den tilltänkta affären som ytterligare ett steg i det avyttringsprogram som man informerade om i juni 2022.

Unity erbjuder i dag både molntjänster och onprem-lösningar och har omkring 3000 anställda över hela världen. Enligt Atos har man intäkter på cirka 550 miljoner euro om året.

– Unify har en robust affärsportfölj och en mycket begåvad arbetsstyrka. Efter en strukturerad avyttringsprocess och översyn av strategiska alternativ anser vi att Mitel är den bästa partnern för att leverera skala, investeringar och kompletterande geografiska styrkor för tillväxt på marknaden för unified communication och collaboration, och för att säkerställa Unifys långsiktiga framgång, säger Marcus Hänsel, vd på Unify.

75 miljoner användare

Om affären går i lås skulle Mitel bli en ledande uc-aktör med omkring 75 miljoner användare globalt sett.

– Unify har varit en pionjär i uc-branschen och våra företag delar en gemensam passion för innovation med fokus på att lösa verkliga kundkommunikationsbehov. Tillägget av deras framgångsrika globalt hanterade tjänster, vertikala kapaciteter och tekniska spetskompetens skulle ge Mitel skala, expertis och nya möjligheter som skulle stärka vår förmåga att leverera valmöjligheter och flexibilitet för kunder i dagens snabbt föränderliga värld av affärskommunikation, säger Mitels vd Tarun Loomba.

Atos meddelar att affären väntas genomföras under det andra halvåret 2023.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.