Mitel slutför Mavenir-köp

Bransch För snart två månader sedan aviserade Mitel att de tänkte köpa amerikanska Mavenir. Nu är köpet genomfört och Mitel står bredda att förse operatörerna med en plattform för uc-tjänster i 4g-näten.

Mavenirs mjukvarubaserade kommunikationsplattform används som grund för ett stort antal teleoperatörers företagstjänster runt om i världen.

– I och med det här förvärvet blir Mitel en potentiellt viktig leverantör när det gäller att kunna leverera uc över volte, säger Robert Stahre, affärsutvecklingschef hos Mitel i Sverige.

Sedan tidigare har Mitel lagt under sig svenska Telepo vars plattform också används av operatörerna för att producera uc- och växeltjänster till företagskunder.

– Det är en väldigt viktig signal att vi som redan finns etablerade on prem och hos tjänsteleverantörerna också får möjlighet att leverera uc-applikationer över volte, säger Robert Stahre.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.