Mitel växer i molnet

Rapport Mitel pekar på en stark tillväxt av kunder i molnet, men resultatet för andra kvartalet har pressats ner något efter köpet av Aastra.

Kvartalsrapporten innehåller jämförelsetal från både Mitel och Aastra även innan sammanslagningen. Enligt det sättet att räkna minskade omsättningen i den totala verksamheten något under andra kvartalet 2014 jämfört med 2013, den blev 289 miljoner us-dollar jämfört med 293.

Resultatet för perioden blev 0,8 miljoner dollar. Mitel på egen hand gick 2,7 miljoner dollar plus andra kvartalet ifjol, medan båda bolagen sammantaget då gick back med 1,6 miljoner dollar. Det är även Aastras lägre rörelsemarginal som har pressat den siffran från 55 procent till 52,6 procent.

Mitels vd Richard McBee tycker ändå att det sammanslagna bolaget kommer ur andra kvartalet med starka siffror och ett bra momentum som bryter av mot den allmänna bilden av marknaden. Han är särskilt nöjd med utvecklingen inom molntjänster.

Mitel har installerat 128 000 användare av molnbaserade tjänster under andra kvartalet, varav så många som 53 000 klassas som återkommande. Totalt har bolaget 754 000 användare i molnet, vilket är en ökning med 75 procent jämfört med ett år tillbaka. Den månatliga intäkten per molnanvändare ligger på 47 dollar och kundomsättningen på 0,6 procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.