Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Mitels chef om Ciscos förvärv och branschens trender

Bransch Mitel tycker inte att Ciscos Broadsoft-förvärv gör dem till en tuffare konkurrent.
– För oss är det ett positivt eller neutralt besked, säger Mitels koncernchef Rich Mcbee till Telekom idag vid en stor intervju.

Mitels chef om Ciscos förvärv och branschens trender

Tidigare i veckan blev strukturaffären mellan Cisco och Broadsoft klar. Cisco får totalt betala ungefär 1,9 miljarder dollar för molnsamtal- och kontaktcenterföretaget. ”Vi tror att våra kombinerade erbjudanden, från Ciscos samarbetsteknik för företag till Broadsofts svit för små och medelstora företag, ger kunderna mer val och flexibilitet”, säger Rowan Trollope, vice vd och chef för Ciscos Applications Business Group i ett pressmeddelande.

Gartner rankar Cisco som en av tre världsledare inom UC. Analytikerna är osäkra på om förvärvet stärker deras position. Mitel, en av de andra världsledarna i segmentet, är inte oroade över att det kommer att bli tuffare konkurrens.

Det berättar företagets koncernchef Rich Mcbee för Telekom idag. Vi träffar honom när han är i Stockholm för ett möte med det svenska bolaget, som en del av Europaturné för den amerikanska ledningsgruppen som just nu pågår.

– Kanske är det någonstans mellan ett neutralt och ett positivt besked för oss ur konkurrenssynpunkt.

– Av oss tre i Quadranten är det bara vi som verkligen har det här som vår kärna. För Cisco och Microsoft är det här bara några få procent av deras totala omsättning. Det betyder att vi kan lägga mer fokus på just det här, säger han.

Vi lämnar att prata konkurrenterna – och fokuserar på det jättebolag som han styr istället.

Vilka trender ser du just nu på era marknader?

– En sak är att det går allt mer mot prenumerationslösningar hos företagen. Vi har ett väldigt stort footprint på marknaderna och jobbar nu mycket mot nya och befintliga kunder med att koppla på exempelvis molnlösningar på deras befintliga lösningar. Vi kan göra det både på vår egen utrustning och på andras utrustningar.

– Det blir också allt mer så att vi kopplar upp maskiner till kommunikationen. Ett stort projekt har vi med defibrillatorer på en flygplats. Det går ut på att styra meddelanden till rätt personer när någon slår sönder rutan till boxen – internet of things har en enorm potential.

Företagets CMO Wes Durow som också är med på intervjun bryter in.

– En stor förändring är också att vi allt mer jobbar mot den här, säger han och håller upp sin smartphone. Det är den som folk använder och som de alltid har med sig.

Rich McBee tar tillbaka ordet.

– Den förändringen bestämde vi oss för på ett möte för tre år sedan. Det var ett viktigt beslut som helt förändrade hur vi jobbar med utvecklingen: All utveckling ska utgå från behoven i mobilen. Idag är det jätteviktigt att man kan flytta ett samtal mellan bilen, kontoret och mobilen. Och att kvaliteten i samtalet är densamma oavsett vilken enhet du använder, säger han.

Sista frågan. Vad tror du om Mitels utveckling på den svenska marknaden?

– Jag tror att den kommer att vara bra, Sverige är en viktig marknad för oss. Två av våra viktigaste produkter kommer härifrån och om du inte kan vinna stort på en produkts hemmamarknad är det ett dåligt tecken.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter