Mitels Slack-utmanare redo för Sverige

UC Molnväxeltjänster som bygger på Mitels Telepo-plattform kan inom kort byggas ut med samarbetslösningen Miteam.

Mitels Slack-utmanare redo för Sverige

I dagarna har Mitel presenterat flera produkter och produktpakteringar som i första hand är tänkta för USA-marknaden, däribland för första gången en version av den hos svenska tjänsteleverantörer populära växelplattformen, Telepo vilken nu anpassats till amerikanska förhållanden. I den paketeringen ingår Mitels nyligen lanserade samarbetslösning Miteam, som har stora likheter med snabbväxande molntjänsten Slack.

Efter kontakt med Mitel i Sverige står det nu klart att det inom kort blir möjligt även för svenska tjänsteleverantörer som bygger sina växeltjänster på Telepo-plattformen att utöka funktionsutbudet med Miteam. Med tanke på att de Telepo-baserade tjänsterna idag är starkt fokuserade kring telefoni kan det bli ett intressant tillval, men hur många eller vilka operatörer och andra tjänsteleverantörer som väljer att inkludera Miteam i sina kunderbjudanden är oklart.

Även företag som använder Mitels kundplacerade företagsväxlar MX One och Office 400 ska inom en snar framtid ha möjlighet att använda Miteam.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.