Mivoice MX-ONE Solution från Mitel Sweden – molnväxelguiden 2022

Mivoice MX-ONE Solution från Mitel Sweden – molnväxelguiden 2022

På vilken teknik bygger er plattform: Telefoni- och UC-mjukvaran i MX-ONE är egenutvecklad. MX-ONE är baserad på SUSE Linux Enterprise Server (SLES). MX-ONE stödjer Vmware, SUSE KVM samt Hyper-V för virtualisering av systemet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

 • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
 • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
 • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
 • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Er största kund: Över 5000 anknytningar.

Er minsta kund: 30-100 anknytningar.

Den största fördelen med er molnväxel: Flexibilitet och öppenhet: Välj själv hur du vill konsumera din telefoni – vill du ha din telefonilösning i ditt privata moln, i din Mitelpartners moln eller i någon av de globala molnleverantörernas moln (Microsoft Azure och snart även Amazon Web Services och Google Cloud Platform) – och du betalar endast för de användare och funktioner du konsumerat under den senaste månaden. MX-ONE använder öppna API:er och standardiserade protokoll vilket förenklar integrationer mot olika affärssystem. 

En nackdel med er molnväxel: En komplett UC-lösning, men kräver dock både Linux OS samt Microsoft Windows OS.

Hostas: MX-ONE kan hostas i kundens privata moln, i Mitelpartnerns moln eller i någon av de globala molnleverantörernas moln eller som hybridmoln i Microsoft Azure HCI (det vill säga Microsofts servrar står hos kunden eller Mitelpartnern). MX-ONE kan även installeras som en kundplacerad lösning.

Marknad: Globalt.

Passar för: Offentlig sektor, Stora företag.

Operatörsmöjligheter: Mivoice MX-ONE är helt helt operatörsoberoende.

Tre viktigaste funktionerna för era kunder: Koppling till kontaktcenter-lösning, Microsoft Teams-telefoni samt komplett leverans från en leverantör.

Grundfunktioner:

 • Admin-gränssnitt,
 • Hänvisningssystem,
 • IVR,
 • Mobil anknytning,
 • Telefonist-stöd,
 • Koppling till kontaktcenter-lösning,
 • Kö-system,
 • Röstbrevlåda,
 • Microsoft Teams-telefoni,
 • Annan samarbetsplattforms-koppling för telefoni,
 • Integration med AD,
 • Statistik om telefoni.

Funktioner angivna av leverantör: Komplett leverans av telefoni, kontaktcenter, telefonistfunktion, hänvisningssystem, videotelefonitjänster, chatt och samarbetsapplikationer, statistik och telefoner (bordstelefoner, softphones samt dect- och wifi-telefoner) – och allt från en och samma leverantör/tillverkare.

Hur kopplar ni er lösning till Microsoft Teams: Vi kan integrera på ett flertal sätt beroende på önskemålen. 1. Med Mitels egna bot, Mitel Assistant samt med Mitels mobilapp och softphone Mitel Micollab. 2. Med Call2Teams (Teams-anknytningen registrerar sig som en SIP-anknytning i Mivocie MX-ONE och Teamsanvändaren får då tillgång till alla 500+ tjänster i MX-ONE som till exempel parallell-ringning och övervakning) 3. SIP-trunk (Direct SIP) mot Teams (blir då två separata system med olika nummerplaner).

Admin av IVR-lösning: Beroende på önskad funktion av IVR så används antingen ett webbgränssnitt eller ett grafiskt gränssnitt med “drag-and-drop« för att bygga önskat menyträd.

Admin av kö-system: Beroende på önskad funktion av kösystem så används antingen ett webbgränssnitt eller ett grafiskt gränssnitt med “drag-and-drop« för att bygga mera avancerade kösystem. Vi kan erbjuda funktioner som återuppringning (call-back), beräknad väntetid, plats i kön samt antal aktiva handläggare.

Lösning för statistik: Vi har dels en integrerad statistiklösning i kontaktcenterlösningen MiCC, dels statistik för hela telefonisystemet på anknytningsnivå, gruppnummer, kontaktcenter och telefonister i Mitel Companion.

Till sist. Lyft två saker till som är viktiga att känna till om er molnväxel-plattform: Mivoice MX-ONE är förstavalet för våra operatörspartners när deras publika molnväxlar inte räcker till och är den överlägset mest sålda lösningen i sitt segment. Framtidssäker lösning med en långsiktig utvecklingsplan baserad på 64-bitars arkitektur, IPv4/IPv6, E.164, modern konfigurations-databas, hög säkerhet samt SIP-baserad samtalsserver.

Se hela undersökningen här:

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.