Mobeon tecknar avtal med Huawei

Telekomjätten Huawei har tecknat ett samarbetsavtal med Mobeon om att integrera det svenska företagets ip-mjukvara för meddelandetjänster i sina meddelandesystem.

Avtalet handlar om integreringen av Mobeons plattform för meddelandetjänster i Huaweis ip-baserade meddelandesystem. Huawei kommer att erbjuda Mobeons programvara som en del av sin nätverkslösning globalt. Framför allt vill företaget dra nytta av plattformen för att öka sin närvaro på marknaden för meddelandetjänster, i synnerhet när det gäller videomail.

– Huawei är en världsledande aktör när det gäller lösningar för telekommunikationsnätverk och kan erbjuda Mobeon en unik möjlighet att utveckla vår verksamhet, kommenterar Mobeons vd Huw Hampson-Jones i ett pressmeddelande.

Han påpekar också att samarbetet kompletterar redan existerande avtal med Ericsson, Fujitsu Siemens och Fujitsu Asien, både när det gäller fokus och ur geografisk synvinkel. Den ip-baserade meddelandeplattformen är uppbyggd kring en öppen standard och arkitektur som låter operatörerna utveckla meddelandetjänster i flera olika format.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.