Mobies fångar unga

En liten kompis i mobilen verkar vara något som skulle få unga i åldern 16-19 år att använda videomailtjänsterna i 3g-telefonerna. Det menar i alla fall en undersökning av målgrupper på uppdrag av Mobeon Labs.

Mobies fångar unga

Resultatet visar att unga lockas av tjänster som ser till individuella behov och som dessutom kan ge en känslomässig bindning till tjänsten.

Den populäraste av de individanpassade tjänsterna som målgruppen fick testa var den med rörliga tecknade figurer, så kallade mobile buddies eller mobies.

Mobeon håller på med att utveckla tjänster för mobies som kommer att utrustas med upp till 50 olika gester och uttryck. Med dessa kan använderen sätta ihop en egen figur som kan svara i telefonen, uppmärksamma vid nya meddelanden och ge instruktioner med mera.

– Mobiloperatörerna måste i framtiden kunna möta denna efterfrågan på möjligheten att individanpassa mobilen om de ska kunna öka sin inkomst per telefon och användare, hävdar Birgitta Olsson, chef för Mobeon Labs.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.