Mobil e-post fortfarande ovanligt

En studie från The Radicati Group visar att mailboxar i mobiltelefoner utgör endast två procent av det totala antalet e-postbrevlådor. Anti-spyware för företag och arkivering av e-post ses som de största tillväxtmarknaderna.

Enligt studien finns det 686 miljoner e-postanvändare i världen och över 1,2 miljarder aktiva e-postkonton. Varje dag skickas ungefär 141 miljarder e-postmeddelanden, varav majoriteten är spam. Men e-post via mobilen är fortfarande ovanligt, i alla fall om man ser till antalet mailboxar som ligger på bara ett par procent. Webmailkonton utgör med 63 procent den största delen av alla mailboxar.

Vidare väntas mjukvara för messaging öka med 42 procent från 2005 till 2009. Undersökningen förutspår även en fördubbling för arkiveringstjänster för e-post under de närmaste fyra åren. Företagens användning av spy-ware förväntas öka med 141 procent per år under samma period.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.