Mobil integration med Nokia Och Avaya

Kommunikationsföretaget Avaya har tagit fram en lösning som ger användare av Nokias E-serie möjlighet att växla fritt mellan wi-fi miljön på företag och publika mobilnät.

Avaya har med sin dual-mode teknologi tagit ett steg för att knyta samman ip-telefoni och mobiltelefoni. Genom ett enkelt knapptryck kan användaren växla mellan publika mobilnät och wi-fi företagsnätverk, något som både sparar pengar och underlättar för användaren.

Avaya one-X mobile dual edition, kombinerar ip-baserade applikationer med Nokia E-serie företagstelefoner och lösningen innehåller även produkter för konferenssamtal och vidarekopplingar.

Total konvergens inom synhåll

Kontrollen över det trådlösa wi-fi nätverket säkerställs genom att Nokia E-serietelefoner kan verifieras till företagets interna växel.

– Att överföra funktionen hos en ip-växel till mobila enheter, både på och utanför kontoret, visar hur ny teknik hela tiden förändrar vårt sätt att arbeta, säger Tom Furlong på security & mobile connectivity hos Nokia. I och med att Avaya nu inkluderar Nokias E-serie i sin lösning kommer vi närmare den verklighet där det är möjligt att med hjälp av vilken mobil som helst nå vilken företagsapplikation som helst.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.