Mobil koll på superbilen

M2M I jakten på att skapa den perfekta bilen ser Christian von Koenigsegg till att den nya modellen får direktkoppling till mobilen. Telenor Connexion är entusiastisk partner.

Mobil koll på superbilen

Den nya superbilen One:1 är uppkopplad till en molntjänst från Telenor Connexion och tillgänglig genom en ny mobilapp.

Med hjälp av appen kommer Koenigseggs bilägare få direkt tillgång till statistik över de senaste körningarna, medel- och maxhastighet, varvtid, g-kraft med mera. Via appen går det också att spåra bilen, kontrollera bränslenivå och batteristatus och få tillgång till den senaste programvaran.

Appen visar status på en rad parametrar i nya superbilen One:1.
Appen visar status på en rad parametrar i nya superbilen One:1.

Fördelen för Koenigsegg, förutom ökad kundfunktionalitet, är att lösningen ger biltillverkaren tillgång till viktig fordonsstatistik och möjlighet att optimera fordonets prestanda på distans.

– Vi är exalterade över att få arbeta med Koenigsegg och ser detta samarbete som den ultimata kvalitetsstämpeln för vår uppkopplade affärslösning. Koenigsegg är kända för att hålla den högsta standarden i branschen och för att enbart nöja sig med det absolut bästa, säger Per Simonsen, vd på Telenor Connexion.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.