Mobil närvarotjänst på g från Microsoft

Microsoft lägger nu till en funktion för mobila snabbmeddelanden till sin Live Communications server. Även användare med Blackberry-terminaler kommer att få tillgång till snabbmeddelanden. En betaversion är på gång.

Microsoft Office Live Communications Server 2005 utökas med funktioner för mobila snabbmeddelanden. Det gör att företag får tillgång till snabbmeddelanden med ett enhetligt gränssnitt både i datorn och i mobila enheter.

Det första steget mot att integrera mobil kommunikation med Microsoft Office Live Communications Server 2005 är en ny klient för mobiltelefoner med Windows Mobile. Användaren har tillgång till sin vanliga kontaktlista och kan skicka meddelanden och se vilka andra användare som är tillgängliga.

– Många som använder Office Communicator ägnar mycket tid åt möten, resor och andra aktiviteter där de inte har tillgång till sin dator. Mobil tillgång till kontaktlistan gör att man kan utnyttja sin tid effektivare, säger Robert Hägg, produktchef för Live Communications Server på Microsoft AB.

Enligt Microsoft arbetar idag 40 tillverkare och 67 operatörer i 48 länder med enheter som bygger på Windows Mobile. Microsoft Office Communicator för Windows Mobile kommer i betaversion under andra halvan av 2005.

Även användare med Blackberry-telefoner kommer att få tillgång till snabbmeddelanden. Research In Motion, företaget bakom Blackberry, har inlett ett samarbete med Microsoft. Målet är att skapa en lösning för utbyte av data mellan Live Communications Server och Blackberry Enterprise Server.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.