Mobil video lockar – men det ska vara gratis

Nära hälften av mobilanvändare är intresserade av video via mobilen, men få är villiga att betala för en sådan tjänst. Det visar en undersökning som JupiterReport genomfört.

44 procent av mobilkonsumenterna som deltog i undersökningen var intresserade att se på video i mobiltelefonen gratis, medan endast 19 procent kunde tänka sig att betala för en sådan tjänst.

Undersökningen visade också att dålig täckning, höga priser på terminalerna och begränsad tillgång till innehåll i realtid hämmar utvecklingen på området.

– Även om intresset för mobil video är stort kommer mobiltelefonen att fortsätta vara en apparat för framför allt röstsamtal i den närmaste framtiden, säger Julie Ask, analytiker på JupiterResearch i en kommentar.

Hon påpekar också att endast 4 procent av de tillfrågade ansåg att det var viktigt att det går att se på video i mobilen i valet av ny telefon och att det därför kommer att bli nödvändigt att subventionera mobiler med avancerad videofunktionalitet för att nå en kritisk massa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.