Mobildata kassako för Telia

Teliasoneras vinst för första kvartalet sjönk i förhållande till förra året. Men intäkterna för mobildata växer snabbt uppger operatören.

Börsanalytikerna hade förväntat sig ett något högre resultat för första kvartalet och vinsten för Teliasonera sjönk med 0,7 procent till drygt 8,8 miljarder svenska kronor.

Trots tuff priskonkurrens på många marknader menar företaget ändå att de viktiga mobilitetstjänsterna stått sig bra. Inte minst har företaget ökat försäljningen av mobiltelefoner.

Men sett i ljuset av debatten kring hur operatörerna ska få betalt för sina tjänster framöver är det intressantaste kanske att vd Lars Nyberg i sin kommentar till bokslutet konstaterar att tillväxten i mobildataintäkter kompenserar för tappet när det gäller vanliga mobilsamtal och sms. Trots det ser han behov av förändrade affärsmodeller framöver.

– Vi har legat i framkant och hävdat att då priserna för röst kommer att fortsätta att sjunka måste det bli ett starkare samband mellan användande och pris på data, säger han och ger den tidigare aviserade prissättningen på mobil voip som exempel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.