Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Mobildatan skjuter i höjden

Mobila nät Nu toppar vi svenskar inte bara Europa-ligan utan tillhör världstoppen när det gäller dataförbrukning. Vi surfar mer än någonsin på våra mobila enheter och begäret verkar inte avmattas.

Svenskarna äter data till både frukost, middag och lunch. I en rapport av Ofcom, International Communications Market 2014, visar på extrema förändringar för just Sverige de senaste fem åren.

År 2008 spenderade den genomsnittliga svensken cirka 50 MB på att surfa från mobilen. År 2013 mådde vi en toppnotering på cirka 2,3 GB per månad och inget annat land kommer ens i närheten av vårt databegär. Stolt tvåa kommer Sydkorea med dryga 1,4 GB och tredjeplats innehar Japan med 1,1 GB per person och månad.

Det går att se en korrelation med tillgången till 4g och använd data i rapporten. De länder som ligger i topp för utrullningen av 4g är Sydkorea, Singapore och Sverige. Siffrorna anger populationstäckningen.

Rapporten baserar sig på insamlad telekom-data från 18 länder, däribland Frankrike, Tyskland, Japan, Singapore, Sydkorea, Ryssland, USA Indien och Kina.

mobildata

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter