Mobilen in i Lync 365 Telefoni

UC Cellip integrerar mobiler i sin lösning Lync 356 Telefoni. Full funktionalitet får man med operatörens egna abonnemang, som har fast pris på samtal i större delen av världen. Men surfpotten gäller bara i Sverige.

Mobilen in i Lync 365 Telefoni

Sedan tidigare har Cellips lösning Lync 365 Telefoni gett publik telefoni till Office 365 och Microsoft Lync. Nu har operatören även integrerat sina mobilabonnemang i erbjudandet, som benämns Lync 365 Telefoni Global + Cellip Mobil.

– Det är det bästa och enklaste valet för kunder som vill in i molnet. Ett system för all sin kommunikation med ett välkänt gränssnitt som alla användare känner igen. Vi förstår inte riktigt de stora operatörerna som tvingar sina kunder att ha flera system för att kunna använda Lync och telefoni ihop, säger Esko Airas, vd på Cellip.

Den tekniska integrationen innebär att man i lösningen får in status på mobilanknytningen, så att den blir synlig för exempelvis en telefonist. Användaren kan ringa med Lync-klienten i mobilen men är inte beroende av den. Har man inte wifi eller riskerar dålig mobildatakapacitet är det bara att ringa som vanligt.

– Min erfarenhet är att klienten fungerar grymt bra. Jag använder den ofta och var härom dagen med i ett videomöte från mobilen. När jag kom in i ett område med dålig täckning stängde jag bara av video och var med på telefon, berättar Esko Airas.

Han kan inte svara på hur mycket extra mobildata det drar att använda Lync-klienten, annat än att video så klart genererar volymer.

Inte global surf

Med de nya abonnemangen får användarna tillgång till en komplett paketering som inkluderar mobiltelefoni. I priset ingår 2 500 minuter att ringa både nationellt och globalt med, vilket omfattar mer än 60 procent av världens befolkning.

Det billigaste abonnemanget kostar 449 kronor i månaden och inkluderar 2 GB data. Med 4 GB data stiger priset till 499 kronor och en riktig storkonsument kan lägga sig på 10 GB data för 629 kronor i månaden. Men för den som reser över gränserna gäller det att tänka till. Surfpotten gäller nämligen bara i Sverige, även om samtalspotten är ”global”.

– Här är vi i händerna på Telenor, som är vår mobilnätspartner, konstaterar Esko Airas och tillägger att man ändå har en maxtaxa på 79 kronor per dygn inom EU.

Lync 365 Telefoni kan användas tillsammans med andra mobiloperatörers abonnemang. Men då får man inte tillgång till den integration som Cellip har gjort och de funktioner som kommer med den.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.