Mobilen som talar till dig

Nokias nya stöttåliga och sportiga mobil 5500 Sport kan även läsa. Tack vare text-till-tal-tekniken kan du få sms-meddelanden upplästa, till exempel under ett pågående träningspass.

Mobilen som talar till dig

– Nokia 5500 Sport kombinerar träningslust och sportanda med det senaste inom mobil kommunikation, säger Oskar Södergren produktmarknadschef på Nokia Skandinavien.

Med en knapptryckning kan användaren välja mellan tre olika lägen på Nokia 5500 Sport: telefonläge för att vara anträffbar, musikläge för att varva ner eller upp, och ett sportläge för träningssituationer.

Men det mest anmärkningsvärda är nog ändå text-till-tal-funktionen. Men en enkel knapptryckning läser mobilen upp dina sms åt dig. I sportläget kan den även med talfunktionen ge dig besked om hur träningen fortlöper.

Nokia 5500 Sport stödjer en mängd olika digitala musikformat och minneskort på upp till 1 GB av microSD-typ. Den inbyggda stegräknaren registrerar hur långt du gått och hur din kaloriförbränning ser ut.

 Mobilen har en inkapsling av rostfritt stål som täckts med ett vatten- och dammavstötande skal med gummigrepp. Trebandstelefonen Nokia 5500 Sport beräknas finnas i butik under sensommaren 2006 och väntas kosta drygt 2 700 kronor före moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.