Mobiler från Panasonic åter i Sverige

När Panasonic för första gången på länge tänker försöka sälja mobiler i Sverige blir det med en lättanvänd lur för seniorer.

Mobiler från Panasonic åter i Sverige

Doro har under flera år fått ha marknaden för seniortelefoner nästan helt för sig själva. Men nu kanske de kan få lite välbehövlig konkurrens. Panasonic säger sig ha tagit med det bästa från sina vanliga dect-telefoner i utvecklingen av den första modell som letar sig till Sverige. KX-TU301 är utrustad med rejäla upphöjda knappar, tydlig display och möjlighet att anpassa ljudet så att det ska passa även den med nedsatt hörsel.

En unik funktion är att telefonen kan tala om vilket nummer du håller på att slå vilket underlättar för personer som ser dåligt. Varje knapptryckning bekräftas och funktionen talar faktiskt svenska såväl som norska, danska och finska.

På baksidan av KX-TU301 finns en larmknapp som både kan skicka sms till och ringa upp fem olika telefonnummer i prioriteringsordning.

– I den värld vi idag lever i, där det mesta i utveckling strävar efter att vara så hightech och avancerat som möjligt, glöms ibland enkelheten bort. Inom den närmaste framtiden kommer vi med en rad modeller i samma segment så att vi kommer att kunna erbjuda en varierad och komplett produktportfölj, berättar Andreas Gade, Nordic Key Account Manager hos Panasonic.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.