Mobilförsäljningen backade under årets första kvartal

Mobiltelefoner Marknadsledarna Apple och Samsung fortsätter att vinna marknadsandelar.

Mobilförsäljningen backade under årets första kvartal

De senaste siffrorna från analysföretaget Canalys visar att den globala försäljningen av smartphones krympte med 11 procent under årets första kvartal, vilket Telecompaper rapporterar om.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Marknadsledaren Samsung fortsatte dock sin starka utveckling. Från att ha haft en marknadsandel på 19 procent under det sista kvartalet 2021 så har man nu en marknadsandel på 24 procent.

Även Apple roffade åt sig en större del av den totala försäljningen med en marknadsandel på 18 procent, vilket kan jämföras med 15 procent för samma kvartal för ett år sedan.

Bakom marknadsledarna Samsung och Apple återfinns de tre kinesiska tillverkarna, Xiaomi, Oppo och Vivo med marknadsandelar på 13, 10 och 8 procent globalt sett. Alla tre har tappat marknadsandelar, vilket kan förklaras med störningar i leveranskedjan och minskad tillväxt på den kinesiska hemmamarknaden.

Osäkra framtidsutsikter för den globala ekonomin bidrog enligt Canalys till att marknaden backade under det första kvartalet. En positiv indikation är enligt Canalys att tillgången till viktiga komponenter förväntas öka tidigare än vad man tidigare hoppats på.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.