Mobilförsäljningen minskar i Sverige

Totalt såldes 889 180 mobiltelefoner i Sverige under tredje kvartalet. Det innebär en minskning med elva procent, jämfört med motsvarande period i fjol.

Trots att mobiltelefonförsäljningen minskade under tredje kvartalet förutspår IT Research att försäljningen ska öka med tre procent för helåret med 3,6 miljoner sålda enheter. Av de 889 180 sålda mobiltelefonerna bestod 3g-lurar för 49 procent av marknaden. Smarta mobiler ökade med 35 procent till närmare 77 000 sålda enheter och musikmobiler minskade med tolv procent.

– Färre produktnyheter, starkt fjolår och rekordförsäljning av usb-modem med stöd för turbo-3g, är faktorer bakom den minskade försäljningen av mobiltelefoner, säger David Larsson, marknadsanalytiker på IT Research.

Sony Ericsson är större än Nokia och därefter kommer Samsung. Sony Ericsson minskar dock sin andel av marknaden och Nokia knappar in med den största tillväxten räknat i procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.