Mobilköpare vill ha enkla mobiler

Varannan svensk vill ha en mobiltelefon som framför allt är enkel att använda. Det visar en Sifoundersökning som Vodafone låtit genomföra.

Vid sidan av de användargrupper som vill ha avancerade mobiltelefoner med kamer, e-post, webbläsare, mp3-spelare, spel och så vidare finns det en stor grupp som framför allt använder sin mobiltelefon för att ringa och sms:a med. Det tror i alla fall Vodafone som nyligen lanserade konceptet Vodafone Simply som fokuserar på användarvänlighet och enkla funktioner.

Konceptet bygger på en undersökning som Vodafone låtit genomföra bland mobilanvändare i åldrarna 35 till 54 år i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Italien som visade att många tycker att basfunktionerna med att ringa och sms:a borde vara mycket lättare att använda.

En Sifo-undersökning bland svenska användare ger likande indikationer. 48 procent av de tillfrågade anser att mobiltelefoner skulle kunna vara enklare att använda. När personerna i undersökningen ombads ranka de viktigaste egenskaperna när de väljer ny mobiltelefon hamnade även där ”lätt att använda” högst på önskelistan. 84 procent ansåg att detta var viktigt eller mycket viktigt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.