PTS: Nästa spektrumauktion hålls i november 2025

mobilnät Sju frekvensområden i 1800 MHz-bandet står på spel i slutet av nästa år.

PTS: Nästa spektrumauktion hålls i november 2025

Post- och telestyrelsen har delat med sig av ytterligare information inför den spektrumauktion som man planerar att hålla i slutet av 2025. Den här gången är det frekvensbandet 1800 MHz som ska fördelas eftersom de nuvarande tillstånden löper ut i slutet av 2027.

PTS har börjat planera inför den kommande auktionen som preliminärt ska hållas under det fjärde kvartalet nästa år och delar nu med sig av den planerade tidsplanen och hur man önskar att frekvenserna delas upp.

Bedömningen från PTS sida är att antalet tillstånd ska begränsas och att de tillgängliga frekvenserna ska delas upp i sju block på vardera 2×5 MHz. För upplänk är det frekvenserna 1710-1720 och 1755-1780 MHz som är aktuella. För nedlänk är det 1805-1815 respektive 1850-1875 MHz.

Enligt PTS kommer processen att vara densamma som i den senaste spektrumauktionen som avgjordes i september i fjol. Det innebär att en första allmän inbjudan kommer att publiceras i ett tidigt skede i processen, preliminärt redan nu i mars.

Sista dag för att ansöka om deltagande i auktionen kommer preliminärt att vara någon gång i september i år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.