Mobilnätet pallade för trycket

Operatörer Invigningen av Tele2 Arena blev det verkliga testet på operatörens specialdesignade mobilnät. Och det stod pall för trycket – fler än en miljon uppkopplingar under kvällens konserter.

Mobilnätet pallade för trycket

Den nya arenan vid Globen-området i södra Stockholm invigdes med en fullsatt konsert där Robyn, Lars Winnerbäck och Kent spelade. Drygt 39 000 besökare var på plats, de flesta antagligen utrustade med en uppkopplad smartphone och redo att sms:a, ringa och dela bilder på sociala medier.

Under kvällen sattes nätet verkligen på prov. Som mest kopplade 10 000 användare per minut upp sig mot mobilnätet för att surfa. Detta kan jämföras med hur mobiltrafiken såg ut i hela Uppsala samma kväll.

– Att kunna erbjuda ett mobilnät i världsklass till 39 000 människor samtidigt på en så begränsad yta har aldrig gjorts tidigare i Sverige. Vi har visat att vi kan designa och bygga avancerade nät som förhöjer upplevelsen, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.