Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Mobiloperatörer går miste om intäkter

Höga roamingavgifter och osäkerhet kring användandet gör att få väljer att skicka mms, särskilt när de är utomlands. Här går mobiloperatörerna miste om stora intäkter, menar Smarttrust som beräknar att det bara under fotbolls-VM kommer att tas över fyra miljoner bilder med kameratelefoner.

Enligt en undersökning som Smarttrust genomfört är det endast en av tre bilder som tas med mobilkameran som blir ett mms. När användaren är utomlands är siffran ännu lägre. Framför allt är användarna oroliga över prissättningen när de är utomlands, men det finns också en stor osäkerhet över tekniken i sig. Så många som var femte i Smarttrusts undersökning har redan dåliga erfarenheter av mms då de misslyckats med att skicka bilder på grund av dålig konfigurering av mobilen.

– Trots att kameramobilen är så populär vet vi att det finns hinder för användandet av mms. En växande andel användare skickar inte mms utan laddar ner bilderna till sin dator och skickar dem vidare till familj och vänner via e-post. Priset är inte den enda förklaringen, förmodligen behövs både enkelhet och transparens, särskilt för dem som vill kunna utnyttja sin mobil när de är utomlands, säger Tim De Luca-Smith, kommunikationschef på Smarttrust.

Enligt Smarttrust är fotbolls-VM ett ypperligt tillfälle för mobiloperatörerna att få genomslag för mms. Uppskattningsvis kommer det att tas 4,5 miljoner bilder med mobilkamera under evenemanget.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter