Mobilregn i Cannes

Som väntat lanseras mängder av nya mobiltelefoner i samband med mobilbranschens stormöte i Cannes. Samsung hävdar självsäkert att de har den minsta mobiltelefonen för 3g-näten. Men vi kan i alla fall konstatera att 3g-lurarna börjar få gsm-format.

Mobilregn i Cannes

I går kom Sonyericsson med sina nya mobiler och lanseringarna bokstavligt talat regnar ner under mobilbranschens mässa i Cannes.

Samsung har lanserat sex mobiltelefoner som är aktuella för Norden. Tre nya mobiler är för 3g-näten och Samsung hävdar att deras Z500 är världens minsta. Hur som helst är det en vikbar modell som mäter 91 x 45 x 24,5 millimeter och väger 95 gram. Förutom 3g-egenskaper har den inbyggd mp3-spelare, megapixelkamera och möjligheter för datakommunikation med bluetooth, e-mejl, usb och externt minne. Tal- och standbytider för mobiltelefonen uppger Samsung dock inte. Z500 är aktuell för lansering i Norden i juni. En annan modell som Samsung visar i Cannes är 3g-modellen Z130 med roterande bildskärm.

Kinesiska ZTE har också lanserat en ny 3g-mobil, F808, som väger 109 gram och har måtten 88,5 x 44,6 x 24,5 millimeter. Den har försetts med en skärm som visar 260 000 färger, stöd för videotelefon, mp3-spelare med mera.

Smarta från Nokia

Nokia har lanserat två smarta 3g-mobiler, Nokia 6680 och 6681. Den första, 6680, har bland annat två integrerade kameror en med 1,3 megapixel. Nokia 6680 har även möjlighet till så kallad video sharing, en ny multimeditjänst som gör det möjligt att direkt dela med sig av kamerabilder eller videoklipp under ett vanligt telefonsamtal.

Nokia 6681 är dessutom en edge-telefon med 1,3 megapixelkamera och lanseras som en variant av 6680. Förutom e-post, kalender och synkronisering har mobilen också videostreaming över edge och push to talk-funktion. Båda mobilerna har färgskärmar som visar 260 000 färger och väger omkring 130 gram.

Dessutom har Nokia tagit fram en mobil som de erbjuder att anpassa efter de olika operatörernas önskemål. 6101 är en kameramobil för gsm och innehåller en funktion som gör det möjligt att spela in och skicka röstmeddelanden via gsm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.