Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Mobilsurf snabbast någonsin

Mobilnät I takt med utbyggnaden av nätverk och förbättrad täckning ökar av förståeliga skäl även surfhastigheterna. Men de regionala skillnaderna är fortfarande mycket stora.

Mobilsurf snabbast någonsin

Genomsnittet för mobilsurfen i Sverige ligger nu på 31 Mbit/s. Och de som vill ha den snabbaste surfen ska söka sig till Gotland där man kan uppnå en snitthastighet på hela 43 Mbit/s. Det visar den senaste rapporten från Bredbandskollen, där det även framkommer hur stora skillnader det är beroende på vart i Sverige man befinner sig.

I Blekinge län är snitthastigheten nästan halva jämfört med Gotland. 23 Mbit/s får Blekingeborna nöja sig med och har därmed sämst surfhastigheter i hela Sverige, även om Kronoberg län ligger mycket nära samma bottenmarkering.

Stockholm bara trea

Näst snabbast surf finns i Västernorrlands län med 37 Mbit/s och först på tredje plats kommer Stockholm med snittsurf på 36 Mbit/s. Sammantaget har den genomsnittliga hastigheten för att ta emot data i mobilnäten ökat med cirka 5 Mbit/s under en femårsperiod.

Sammanställningen är gjord utifrån 4,3 miljoner mätningar i mobilnäten med Bredbandskollens appar mellan den 1 januari och den 31 mars 2017. Bredbandskollen är ett verktyg utvecklat av IIS, Internetstiftelsen i Sverige.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter