Mobilsurfare på slak lina

säkerhet Post- och telestyrelsen varnar för att svenskarna slarvar med säkerheten när de använder smartphones och surfplattor.

PTS har tillsammans med Sweco genomfört en undersökning om hur svenska konsumenter ser på internetsäkerhet. Det är en aktivitetet under den europeiska informationssäkerhetsmånaden.

Undersökningen visar att smarta telefoner och surfplattor är den anslutningsform som används oftast när svenskarna surfar. Men jämfört med datoranvändare är användare av smarta telefoner och surfplattor mycket sämre på att uppgradera operativsystem och använda antivirusprogram.

Källa: PTS rapport om internetsäkerhet.
Källa: PTS rapport om internetsäkerhet.

– Det är viktigt att använda samma säkerhetstänkande när man använder smarta telefoner och surfplattor som när man använder datorer, säger Annica Bergman som är chef på PTS nätsäkerhetsavdelning.

De största riskerna med att använda internet anses vara att personuppgifter hamnar i orätta händer samt att bli drabbad av skadlig kod.

Här kan du ladda ner rapporten i sin sin helhet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.