Mobilt bredband till Kustbevakningen

TC Connect och Nordisk mobiltelefon ska leverera mobilt bredband till Kustbevakningen. Förbindelsen kommer att fungera längs hela Sveriges kust och även ha täckning i grannländerna.

Mobilt bredband till Kustbevakningen
Kustbevakningen

Kustbevakningen har valt mobilt bredband från TC Connect och Nordisk mobiltelefon till sina fartyg och båtar. Tekniken använder det gamla nmt450-nätet med den nya digital standarden som heter cdma2000. Genom att använda cdma-tekniken på frekvensbandet 450 MHz kan man kombinera snabba uppkopplingar med lång räckvidd, något som passar Kustbevakningen bra.

– När alla fartyg har installerat mobilt bredband kan besättningen få en kontinuerlig tillgång till myndigheternas nättjänster inom hela det normala operationsområdet. Stor bandbredd är bra, men än viktigare är att ha tillgång till bra räckvidd. Dessutom slipper man beroendet av uppringda förbindelser, säger Jan Gustafsson, TC Connect.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda Sveriges största turbo-3g-täckning till professionella användare längs hela den svenska kusten, säger Rikard Slunga, vd på Nordisk mobiltelefon.

Nätet täcker i dag 90 procent av Sveriges yta och ger en bandbredd på upp till 3,1 Mbit per sekund och upp till 1,8Mbit per sekund i teoretisk mottagningshastighet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.