Mobilt priskrig trappas upp

12:30 idag kontrade Comviq i priskriget och lanserade ett nytt minutpris på 49 öre/min för mobilsamtal dygnet runt till alla. I fredags lanserade Telia sitt nya abonnemang med 59 öre/min och i tisdags svarade Tre med 3Bomben med höga rabatter på telefoner och samtalspriser på 69 öre/min.

Bara för något år sedan var minutpriser på 3–4kr inte ovanligt och nu är vi nere på 49 öre, vilket är en minskning på över 90 procent. Dock gäller Tele2s erbjudande begränsat till ett visst antal kunder.

– Priserna har sjunkit drastiskt under 2005 och med de nya abonnemangen är vi snart nere på nivåer där hemtelefonen på allvar kan bytas ut till fördel för mobilen. Om man säger upp abonnemanget på sin hemtelefon räcker besparingen, bara för den fasta avgiften, till mer än 6 minuter om dagen i mobilsamtal, Daniel Lindholm, Marknadsdirektör på The Phone House.

Utmaningen för operatörerna, om de ska få lönsamhet i de nya abonnemangen, är nu givetvis att få igång ett utökat användande för att kompensera intäktsbortfallet med volym.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.