Mobiltillverkare storsatsar på foto

Smartphone Huawei tror på att framtidens kommunikation är visuell och skapar ett nytt forskningscenter tillsammans med kameratillverkaren Leica.

Mobiltillverkare storsatsar på foto

Zeiss, utvecklare och tillverkare av optisk teknik, har under några år samarbetat med Microsoft och Apple där de utvecklat både integrerad och extern fototeknologi för mobiltelefoner. Idag markerar Huawei att de är med på tåget i och med ett nära samarbete med kameratillverkaren Leica. De två företagen har visserligen redan samarbetat i och med Leicas kamera i Huawei P9 men det nya är betydligt mer strategiskt och består i ett gemensamt center för forskning och utveckling.

– Samarbetet kommer att resultera i att vi kan leverera de mest avancerade innovationerna på marknaden för smartphones och erbjuda det bästa möjliga till våra kunder, säger Ren Zhengfei, grundare av Huawei, i ett uttalande om samarbetet med Leica.

– I framtiden kommer över 90 procent av all datatrafik bestå av bilder och video, fortsatte Ren Zhengfei

Det nya utvecklingscentret kommer att byggas i Tyskland och är uppkallat efter Max Berek som var en av Leicas främsta pionjärer inom utveckling av optiska linser.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.