Mobyson siktar på mobiltelefoni till företag

Mobyson AB köper Totaltelefoni Svenska AB för femtio miljoner kronor. Mobysons dotterföretag Freetel får tillsammans med Totaltelefoni cirka 1500 företagskunder med en uppskattad omsättning på 250 miljoner.

Mobyson tar med köpet av Totaltelefoni ett strategiskt steg för att utveckla Mobyson till en ledande nordisk aktör på marknaden för mobiltelefoni, ip-växlar och tjänster till företagsmarknaden. Dotterföretaget Freetel får tillsammans med Totaltelefoni ett kundunderlag på cirka 1500 företag.

– Vi räknar med att kunna öka lönsamheten genom inköpsfördelar och samordning av it-utveckling och marknadsföring. Dessutom får vi tillsammans en bredare produktportfölj och större geografisk täckning, säger Tom Larsson, vd för Freetel.

Ömsesidigt utbyte

Totaltelefoni som utsetts till superföretag av veckan affärer hade förra året en omsättning på drygt 82 miljoner. Totaltelefonis grundare och vd Patrick Johansson kommer att ha en nyckelroll i det nya sammanslagna bolaget. Mobyson betalar 50 miljoner kronor i kontanter och aktier, så ägarna i Totaltelefoni kommer även att bli betydande ägare i Mobyson AB.

– Köpet är som kompletterande förvärv helt i linje med vår målsättning att utveckla Mobyson. Den utveckling vi ser inom näringslivet med ökande användning av mobilt bredband och mer avancerade terminaler, kommer att öka mobilanvändningen ytterligare, säger Bent Brugård, vd för Mobyson AB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.