Molnbaserad voip ökar på företagsnivå

IP-telefoni I samma takt som fler företag förenklar sin it-infrastruktur går de över till molnbaserad uc-tjänster. Och fler förväntar sig voip i helhetslösningar riktade till företag.

Molnbaserad voip ökar på företagsnivå

Analysföretaget IHS Markit spår att den globala användningen av molnbaserad pbx och uc-tjänster kommer att fördubblas innan året är slut, jämfört med förra året. Anledningen är att fler företag vill slippa tänka på underhåll och uppgraderingar och förstås kapa de egna servicekostnaderna på telefoni. Enligt IHS Markit väljer allt fler telecom- och it-leverantörer att ha med voip i sina pakettjänster till företag. Utvecklingen sägs drivas på av kunderna själva som kräver kompletta it-lösningar modell uc.

Diane Myers, forskningschef på IHS Markit, menar att leverantörer av molnbaserade tjänster bör räkna med att ha med voip i sina erbjudanden om de vill hänga med på marknaden. Beräkningar från IHS Markit pekar också mot att intresset för voip via moln inte bara ökar hos små företag utan även hos mellanstora- och stora. Intresset har de senaste åren ökat extra mycket hos stora företag som verkar på global nivå.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.