Molnjättarnas tillväxt bromsar in

molnet Google, Microsoft och AWS rapporterar att tillväxten för deras molntjänster inte är lika snabb som tidigare.

Molnjättarnas tillväxt bromsar in

De tre största leverantörerna av molntjänster fortsätter att växa, men det sker inte lika snabbt som tidigare. Microsoft var först med att berätta om inbromsningen och nu har både Google och Amazon Web Services, AWS, bekräftat att de ser en liknande utveckling.

Men det går ingen nöd på molnjättarna. När de presenterade sifforna för fjolårets avslutande kvartal visade det sig att Microsoft Azure hade en intäktningsökning på 30 procent jämfört med fjolåret. Marknadsledande AWS molnintäkter ökade med 20 procent och landade på 21,4 miljarder dollar medan Google Cloud drog in 7,3 miljarder dollar, vilket inebär en ökning med 32 procent enligt Fierce Telecom.

Trots en på papperet imponerande tillväxt så är den ändå mindre än vad man tidigare räknat med och det råder ingen tvekan om att tillväxten är betydligt långsammare än under coronapandemin. En del av förklaringen är troligtvis det makroekonomiska läget som just nu påverkar många olika branscher negativt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.