Molnjättens nya satsning: Plattform där vem som helst kan bygga ai-appar

AI Amazon Web Services släpper nu en ny plattform där tanken är att även personer som helt saknar kunskaper om programmering får lära sig att ta fram applikationer som bygger på generativ ai.

Molnjättens nya satsning: Plattform där vem som helst kan bygga ai-appar

Partyrock, som är ett utbildningsverktyg, är enligt AWS tänkt att vara ett första steg för alla som är intresserade att lära sig mer om möjligheterna med generativ ai. Verktyget bygger på AWS professionella ai-tjänst Amazon Bedrock, som samlar basmodeller från Amazon och andra leverantörer.

– Du kan experimentera, lära dig allt om inmatningsprompts, bygga mini-appar och dela dem med dina vänner – utan att behöva skriva någon kod eller skapa ett AWS-konto, skriver Jeff Barr på AWS, i ett blogginlägg.

I blogginlägget demonstrerar han själv genom att bygga en app. Det behövs ingen egen kodning, utan appen skapas genom att koppla ihop färdigbyggda miniprogram, widgets, och koppla dem till tillgängliga språk- och bildmodeller. Några exempel på enkla appar som kan skapas i Partyrock är receptförslag baserat på vilka ingredienser man har i kylskåpet, eller en pappaskämtgenerator.

Det går också att anpassa befintliga appar, som delats av andra användare, om man inte vill bygga sin egen applikation.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.