Molnsäkerhet upp på agendan

Den molnbaserade säkerhetsmarknaden kommer växa till 4,2 miljarder kronor år 2016, det spår analyshuset Gartner. När de i början av 2013 gjorde en undersökningen bland företag i USA och Europa visade det sig att det fanns en hög efterfrågan på säkerhetslösningar kopplade till utbudet av molntjänster. Det gäller både att skydda sig mot avancerade säkerhetshot inom eller utanför det egna nätverket. Den högst prioriterade molnsäkerhetstjänsten är knuten till e-post.

– Efterfrågan är hög från företag som vill köpa molnbaserade säkerhetslösningar för att minska kostnader eller för att man inte har rätt kompetens i huset, säger Eric Ahlm, forskningschef på Gartner och fortsätter:

– Denna förändring, från att köpa traditionella lösningar med fysisk placering i huset till att handla enligt molnmodellen, skapar goda möjligheter för teknik- och tjänsteleverantörerna. Men de som inte kan leverera enligt modellen måste agera snabbt för att anpassa sig till konkurrensen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.