Så motiverar Verizon-vd:n Hans Vestberg sina kollegor

operatörer Operatörens vd tar sig tid att ringa 30 kollegor åtminstone en gång i veckan, något som bidrar till att stärka relationerna på företaget.

Så motiverar Verizon-vd:n Hans Vestberg sina kollegor

Hans Vestberg, tidigare vd på Ericsson, är sedan fem år tillbaka vd på en av USA:s ledande operatörer, Verizon. Nyligen berättade han om sin strategi för att hålla sina kollegor motiverade, vilket nyhetstjänsten CNBC rapporterar om.

Vestberg har en lista med 30 kollegor som han ringer upp en gång i veckan för att gratulera till väl utfört arbete och för att ställa några enkla frågor i stil med ”Vad jobbar du med den här veckan?” eller ”Hur mår du?”.

– Det här är personer som gör skillnad och som jag måste känna på Verizon, både internt och externt, sade Hans Vestberg i samband med Fast Company Innovation Festival som hölls förra veckan.

Enligt Vestberg är det här en arbetsrutin som stärker relationerna på arbetsplatsen och som gör att hans kollegor ”ger 110 procent på jobbet”. Rutinen gör också att barriären mellan honom och kollegorna bryts ned, särskilt när det kommer till personer med annan bakgrund och som är födda i andra länder.

Enligt CNBN finns det forskning som visar att chefer borde lägga med tid på att samtala med sina anställda – goda sociala relationer på arbetsplatsen är den främsta anledningen till att anställda anstränger sig lite extra.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.