Motorola köper BenQ:s danska mobilutveckling

BenQ säljer forsknings- och utvecklingscentret i danska Ålborg till Motorola. De 250 anställda flyttas över till Motorola Mobile Devices och blir en ny produktutvecklingsenhet hos den amerikanska mobiljätten.

När BenQ köpte Siemens mobilverksamhet förra året fick de med ett antal FoU-sajter. För många tycker BenQs ledning, som redan har lagt ner anläggningar i Tyskland och koncentrerat verksamheten till München och Kamp-Lintfort.

Nu är det dags för anläggningen i danska Ålborg att möta omstruktureringen. Men istället för att lägga ner säljer BenQ forskningscentret till Motorola. Prilappen har de båda bolagen valt att inte offentliggöra, men det är i alla fall klart att affären inte inkluderar några affärsrelationer, intellektuellt kapital eller administrativa resurser. Det handlar bara om den fysiska anläggningen och personalen. De flesta av de 250 anställda är ingenjörer.

– Den här transaktionen förser Motorola med ännu ett högkvalificerat FoU-team och en högteknologisk anläggning, säger Ron Garriques, vd för Motorola Mobile Devices.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.