Motorola Mobility sparkar 4 000

Googles jakt på lönsamhet kräver sina offer. Nu får var femte anställd och en tredjedel av Motorola Mobilitys närmare 100 kontor stryka på foten.

Sökjätten har betalat 12,5 miljarder dollar för mobiltillverkaren som under de senaste åren bara gått med vinst under två kvartal. Nu ska det bli ändring på det. Enligt New York Times kommer Google att lämna marknader som inte är lönsamma, sluta tillverka lågbudgetmobiler och fokusera på ett fåtal modeller. Några 27 nya produktlanseringar som vi fick se i fjol blir det med andra ord inte tal om.

– Vi är entusiastiska när det gäller smartphones, hävdar ändå Motorolas nya vd Dennis Woodside, och hänvisar till att man tänker använda Motorola Mobility i en satsning på egna, vassare Android-plattor och -mobiler.

Under tiden rensar man bland sina leverantörer och kommer framgent att köpa in hälften så många komponenter som förut. Ett flertal av Motorola Mobilitys verksamheter i Indien och Asien kommer också att läggas ner, forskning och utveckling koncentreras och anställda sägs upp – många av dem i USA. Fyra av tio mellanchefer har redan rykt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.