Motorola och Sony samarbetar om säkerhet

Motorola och Sony har inlett ett samarbete som syftar till att utveckla ny teknik för trådlös och ip-baserad videoövervakning.

Motorola Enterprise Mobility Solutions och Sony Professional uppger att de kommer att kombinera sina kompetenser för att tillhandahålla nya övervakningslösningar som svar på en växande marknad och en ökad efterfrågan på ip- och bredbandstjänser från företag.

Fördelarna med ip-baserad, trådlös videoövervakning är att utrustningen kan installeras på några timmar. Andra fördelar är tillhandahållande av bilder i områden som är svåra att nå och möjlighet att spela upp eller kopiera inspelningarna utan att kvaliteten försämras, uppger tillverkarna.

– Vi är glada att vi har möjlighet att arbeta med Sony för att utveckla innovativa, effektiva och robusta övervakningslösningar för våra kunder, säger Massimo Gotti, chef för trådlös bredbandsteknik i emea-regionen på Motorola.

Även på Sony ser man fram emot samarbetet.

– Vi ville samarbeta med Motorola eftersom de har ett enastående rykte vad gäller att leverera trådlösa bredbandlösningar, säger Simon Nash, marknadschef för Video Security på Sony.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.