Motorola sätter hoppet till Android

För att vända sin stupande kurva på mobiltelefonmarknaden hoppas Mototola på sin portfölj av Android-baserade mobiltelefoner som väntas till julhandeln.

Första kvartalet gick Motorola back 1860 miljoner kronor, jämfört med en förlust på 1562 miljoner kronor samma period förra året. Nettoförsäljningen föll också till 43,5 miljarder från 59,6 miljarder samma period 2008. Under perioden sålde bolaget 14,7 miljoner mobiltelefoner och beräknar sin andel på mobiltelefonmarknaden till 6 procent.

För att lätta upp minusresultaten under presentationen bekräftade Sanjay Jha, vd för Motorolas mobila enheter, att bolagets google-mobiler kommer till fjärde kvartalet.

Satsar utanför USA

Förra året tillkännagav Motorola sina planer på att skära ner på sin mobiltelefonportfölj, från 20 olika kombinationer av operativsystem och användargränssnitt till tre mobiltelefonplattformar: Android, Windows Mobile och det egenpatenterade operativsystemet P2K.

Motorola kommer att satsa på avancerade mobiltelefoner, samtidigt som man under de närmaste fem åren tror att Android och Windows Mobile kommer att leta sig ner till mellanklassmobilerna så att bolaget kan fortsätta fokusera på massmarknaden. Bolaget har sin starkaste försäljning i USA, men med Android hoppas man på att kunna expandera i andra marknader.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.