Motorola Xoom 2 intar Sverige

Nu finns Motorolas nya Xoom-plattor, med tilläggen 2 och 2 Media Edition, tillgängliga i Sverige. Under skalen på de båda uppföljarna döljer sig en hel del nyheter.

Motorola Xoom 2 intar Sverige

Båda plattorna är utrustade med Android 3.2, en dubbelkärnig 1,2-gigahertzprocessor, huvudkamera på fem megapixlar, 16 eller 32 GB lagringsutrymme och en färgstark hd-skärm i repfritt och vattenavstötande Gorilla-glas. Dessutom innehåller de Motorolas Motocast-app som låter användaren komma åt all musik, foton, filmer och dokument från hemmadatorn utan några kablar.

– Vi är väldigt stolta över de senaste tillskotten till vår portfölj som nu tar ännu mer kraftfulla tablets till den svenska marknaden. Tablets börjar snabbt bli ett måste för att hålla sig uppkopplad, få jobbet gjort och samtidigt ha kul, såväl hemma som under resor, säger Victoria McManus, försäljningschef för Norden och Storbritannien på Motorola Mobility.

Liten företagsflirt

Intressant för professionella användare är att tillverkaren har tänkt på att bygga in vpn-stöd och datakryptering. Jämfört med föregångaren ska skärmen också vara klarare och ha gjorts mer levande med färgförstärkningar. Kanterna har designats om för att göra plattan ännu skönare att hålla och använda längre perioder. Dessutom har vikten bantats med ungefär 100 gram.

Xoom 2 har 10,1 tum stor widescreen-skärm, medan underhållningsversionen Media Edition tvärtemot vad man kanske kunde tro får nöja sig med 8.2-tum. Den senare kommer däremot med 178-graders betraktningsvinkel, ett adaptivt virtuellt surroundljud med en slagkraftig bas och lär kunna användas som fjärrkontroll till hemmabiosystemet.

Batteritiden ligger på omkring tio timmar för Xoom 2 och sex timmar för Xoom 2 Media Edition.

Med eller utan 3g

Båda plattorna finns att köpa hos Elgiganten från och med 14 maj 2012. Priset varierar beroende på vilken variant man vill ha. Nöjer man sig med enbart wifi startar prislappen på 3 595 kronor. Vill man ha både wifi och 3g går Media Edition på 4 395 kronor, medan samma version av Xoom 2 kostar åtminstone 400 kronor till.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.