Motorolaförsök ger vägledning för hsdpa

Motorola har släppt resultaten från europeiska försök med så kallad höghastighets 3g, hsdpa. Bland annat konstateras att det krävs hög processorkraft i systemen för att inte riskera problem, liksom att telefonerna måsta ha hög kapacitet. Dessutom måste videotjänster ges prioritet.

Efter att ha genomför tester i Europa så har Motorola identifierad tre nyckelområden som kan ställa till problem för den operatör som vill använda hsdpa, om inte åtgärder vidtas. En nyckel är att det krävs stor processorkraft, annars så riskerar man att överföringen blir slö. Detta gäller särskilt vid surfning på internet.

Ytterligare problem kan uppstå om inte telefonen har tillräcklig kapacitet. Det gäller särskilt när användaren rör sig. Om telefonerna är utrustade med en funktion kallad equaliser så ökar överföringskapaciteten med 40 procent.

Slutligen så konstateras att det kan bli problem med videoöverföring även vid ett litet antal användare. Det innebär att operatören måste prioritera video och avsätta mer kapacitet för att problem inte ska uppstå.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.