Motorolas nya Defy+ tål mer

Snabbare, smartare och tuffare än någonsin. Det är attributen Motorola tillskriver sin nya version av ruggade Defy med plusmeny.

Motorolas nya Defy+ tål mer

IP67-klassade hårdingen Motorola Defy+ bygger vidare på sin föregångare och ingår i Motorolas koncept ”life proof”, vilket innebär att mobilen är designad för att hantera allt från det vardagliga livet till de hårdaste äventyren. Vattenavvisande, dammsäker och med repsäkert corning Gorilla-glas lovar Defy+ överleva såväl rejäla regnskurar som en heldag i skogen eller tungt industriarbete utan problem.

– Motorola Defy+ är vår senaste telefon som är designad för att klara de där extra utmaningarna i livet. Det är kort och gott en telefon som du kan ha kul med, utan att vara orolig för fula repor, skadlig fukt eller annat som du kan råka ut för, säger Victoria McManus, nordisk marknadschef på Motorola.

Bättre prestanda

Enligt Motorola är nya Defy+ 25 procent snabbare än originalet. Dels tack vare en ny processor på 1 gigahertz, istället för tidigare 800 megahertz. Dels på grund av en uppgradering av mjukvaran till version 2.3 av Android. Googles system kombineras för övrigt med Motorolas eget gränssnitt och de sociala tjänsterna i Motoblur, tänkta att underlätta kontakten med vänner och kollegor.

Också batteritiden lär ha fått sig ett rejält lyft. Taltiden är numer 7,1 timmar jämfört med tidigare 6,7 och standbytiden har ökat från 237 timmar till hela 384. Det är lika med 16 dagar utan laddning.

I plusversionen utlovas dessutom förbättrade funktioner för mejl och kalender, samt en webbläsare med fullt stöd för Adobe Flash 10 som ska ge tillgång till det mesta på webben.

Plockgodis

Motorola Defy+ har också fått ett antal tillbehör. Bland dessa finns en dockningsstation för bilar eller andra fordon, ett Bluetooth Car Kit, reseladdare och billaddare. Modellen kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden från den 10 november till en rekommenderad prislapp på 2 795 kr, inklusive moms.

Fakta

Motorola Defy+

Operativsystem: Android 2.3

Processor: 1 GHz

Skärm: 3,7 tum högupplöst

Kamera: 5 megapixel med autofokus, blixt och digital zoom

Minne: 2 GB internt, 2GB extra mikro-sd ingår

Externt minne upp till 32 GB

Batteri: 1 700 mAh

Taltid: 7,1 timmar

Standbytid: 384 timmar (16 dagar)

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.