Mozilla ger upp Firefox-mobilerna

Mobilt Det slutade med magplask för Mozillas försök att utmana Android som operativsystem i mobiltelefoner. Mindre än tre år efter lanseringen av operativsystemet slutar de att sälja Firefox-mobiler.

Mozilla ger upp Firefox-mobilerna

Det var under Mobile World Congress 2014 som de första mobiltelefonerna med Firefox OS, en helt html-baserad smartphoneplattform, lanserades tillsammans med ett antal operatörer. Den billigaste telefonen kostade så lite som 25 dollar och siktet var i första hand inställt på utvecklingsmarknaderna.

Operativsystemet fick många positiva reaktioner och sågs som en tänkbar utmanare till Android i de lägsta prisklasserna men så blev det nu inte. Ari Jaaksi, chef för uppkopplade enheter hos Mozilla bekräftade till nyhetssajten Techcrunch att de drar sig ur smartphonemarknaden.

– Firefox OS visade att det hade flexibiliteten hos webben, och att det kan skala ända från low-end telefoner till hd-tv. Men vi lyckandes inte erbjuda en tillräckligt bra användarupplevelse så vi kommer att sluta att sälja smartphones med Firefox OS via operatörskanalen.

Firefox OS är därmed inte dödförklarat. Mozilla tänker sig istället att använda plattformen till andra typer av uppkopplade prylar.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.